De voordelen van online boekhouden

Het lijkt gedaan met de traditionele manier – sommigen zeggen gewoon ‘ouderwets’- van boekhouden. Ondernemers wensen hun gegevens tegenwoordig continu beschikbaar te hebben en willen die gegevens bovendien overal in kunnen zien. Online boekhouden biedt dan ook ontzettend veel voordelen ten opzichte van ‘traditioneel’ boekhouden. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor online boekhouden. Van de vele aanbieders die er zijn met allerlei boekhoudprogramma’s, zijn met name die van E-boekhouden, Kleisteen.nl en Visma populair en veel gebruikt. Alle drie bieden ze pakketten die bij elke ondernemer passen en daarbij rekening houden met de omvang van een bedrijf of een specifieke organisatiestructuur. Bovendien zijn de verschillende online boekhoudprogramma’s stuk voor stuk zeer gebruiksvriendelijk.

Gemakkelijker en veel minder tijdrovend

Het grootste voordeel van deze moderne manier van boekhouden is dat het allemaal veel gemakkelijker geworden is en veel minder tijdrovend is. Je vult bepaalde cijfers een keer in en vervolgens worden je overzichten, kosten, belastingen en baten ineens uitgerekend zonder dat je dus steeds opnieuw bepaalde cijfers in dient te vullen. Bovendien zijn de boekhoudprogramma’s van ook E-boekhouden, Kleisteen.nl en Visma goed te koppelen aan andere bedrijfssoftware. Op die manier kunnen bijvoorbeeld online verkoopresultaten direct in het boekhoudsysteem opgenomen worden en kunnen ook al meteen facturen worden aangemaakt. Voorheen waren dit drie afzonderlijke handelingen. De tijd die je op deze manier bespaart kun je als ondernemer wel beter gebruiken.

Sneller en eenvoudiger de jaarrekening paraat

Door op moderne wijze te boekhouden is het ook al gemakkelijker belangrijke gegevens te exporteren en is ook het opstellen van een jaarrekening eenvoudiger geworden en kan een jaarrekening ook veel sneller gemaakt worden. E-boekhouden, Kleisteen en Visma beschikken over programma’s die ook alles wat betreft de btw automatisch genereren. En dus kunnen ondernemers eindelijk eens afscheid nemen van de aloude Excel formulieren. De moderne programma’s hebben gemeen dat ze eenvoudig zijn en door iedereen gebruikt kunnen worden. Er is beslist geen studie voor nodig, zo gebruiksvriendelijk zijn de online boekhouden programma’s.

Altijd en overal online inzicht in de boekhouding

Nog een voordeel: je hebt altijd overzichten beschikbaar, ook midden in de nacht en ook als je tijdens je vakantie op het strand ligt. In deze snelle wereld is dat een aspect van belang, want geduld hebben we niet meer en snelheid van handelen neemt een steeds belangrijkere plaats in. Op die manier kun je als ondernemer ook sneller inspelen op bijvoorbeeld minder goed lopende bedrijfsprocessen.

Koppeling met andere bedrijfssoftware is prima mogelijk

Kortom; online je boekhouding doen bespaart je als ondernemer heel veel kostbare tijd, terwijl de koppeling met andere bedrijfssoftware nog eens extra verlichting biedt. Je hebt online altijd overzicht op het moment dat jij dat wenst, en ook waar je maar wilt. Over de gegevens hoef jij je als ondernemer ook al geen zorgen te maken, want die zijn altijd veilig opgeslagen.