De tien mooiste jachthavens in de wereld

Als het gaat om exclusieve jachthavens, doen we het in Europa nog niet zo slecht. Met trots kunnen we mededelen dat zeven van de tien mooiste jachthavens in Europa liggen, maar ook buiten Europa zijn een paar fraaie exemplaren te vinden. De exclusieve jachthavens liggen vaak op prachtige plekken en zijn echte hotspots voor de jetset. Soms is er maar plek voor een aantal exclusieve jachten en bent u bevoorrecht als u een plaatsje in deze jachthavens kunt bemachtigen. 

1. Capri – Italië 

We beginnen met deze schitterende jachthaven bij het mooie Capri. Een klein Italiaans eilandje voor de kust van Amalfi vlakbij Napels. Er is maar plaats voor 10 superjachten en een graag bezochte plek door de jetset. Regelmatig kan men hier beroemdheden spotten, zoals Harrison Ford, Julia Roberts, George Clooney, Beyoncé, Tom Cruise of Keanu Reeves. De overnachtingsprijs ligt tussen de €2.900 en €11.688 per dag, zeker tijdens de Rolex Capri zeilweek zijn de prijzen hoog. Capri is hiermee de duurste jachthaven ter wereld. 

2. Porto Cervo – Sardinië, Italië 

De Sardijnse haven in Porto Cervo ligt op het fraaie Italiaanse eiland Sardinië. De kleur van het water doet hier niet onder voor het Caraïbisch gebied. Er kunnen maximaal 60 superjachten liggen en werelds grootse superjachten zijn hier regelmatig aangemeerd. De prijzen variëren tussen de €2.500 en de €9.500 Tijdens de Deluxe Fair en de Maxi Yacht Rolex Cup Regatta zijn de prijzen uiteraard hoog.

3. Portofino – Liguria, Italië 

Het Italiaanse Portofino was ooit een klein vissersdorpje, tegenwoordig is het een gewilde plek voor de jetset. Er is maar plaats voor zes superjachten. Tevens is er maar één weg die naar de jachthaven gaat en de doorgaande weg naar het centrum van Portofine is ook voor een groot deel van het jaar afgesloten. Deze locatie is dus vrij exclusief. De prijs ligt tussen de €2.350 en €17.650. Tijdens de Portofino Rolex Trophy betaalt u de prijs voor het superhoogseizoen. De kans is aanwezig dat u hier Steven Spielberg of Andrey Melnichenko tegen het lijf loopt. 

4. Ibiza Magna – Ibiza, Spanje 

Het bruisende Ibiza heeft een jachthaven vlakbij Ibiza stad, de beroemde nachtclub Pascha en de casino’s. Ook hier meren regelmatig de jachten van beroemdheden aan. De overnachtingsprijs ligt tussen de €2.300 en €8.000 per nacht. Gedurende het party seizoen hanteert men natuurlijke de hoge prijzen. 

5. Saint Tropez – Côte d’Azur, Frankrijk 

Saint Tropez is één van de plekken waar men automatisch een prijskaartje aanhangt als het gaat om de overnachtingsprijs. Toch kunt u hier al aanmeren voor gemiddeld €1.465 per nacht. Tijdens het hoogseizoen, de International Polo Cup en de Giraglia Rolex Cup, loopt dit op naar zo’n €13.500. 
Er is wel plek voor maximaal 30 superjachten en als uw jacht langer dan zeventig meter is mag het anker buiten de jachthaven worden uitgegooid. Deze kunnen namelijk niet in de jachthaven. Wat ooit het vissersdorp van Brigitte Bardot was, is nu de plek voor miljonairs, tycoons en topmodellen. 

6. Port Hercule – Monaco 

Monaco is het thuisland van de miljonairs, de Grand Prix en de Monaco Yacht Show. Het standaardtarief van €1.200 loopt dan ook regelmatig op tot €33.800 per nacht. Er is plek voor 20 superjachten in de jachthaven. 

7. Port de Cannes – Côte d’Azur, Frankrijk 

In Port de Cannes is er zelfs plaats voor 35 superjachten, het is een van de grootste havens van de Franse Rivièra. Het maakt niet uit hoe lang uw jacht is, hij mag altijd de haven in als er plek is. Tijdens het Cannes Film Festival zijn er veel beroemdheden aanwezig met hun jacht en de lage prijs van normaal €665 per dag loopt dan al snel op naar €13.500 

8. Miami Beach – Florida, Amerika 

De ultramoderne jachthaven in Miami Beach is supergroot en heeft plek voor 45 superjachten en 400 andere jachten. Er zijn verschillende luxe faciliteiten in de jachthaven, zoals spa’s, een jachtclub, exquise restaurants en salons. Normaal kost het gemiddeld €883 maar tijdens de Miami Boat Show en de Art Basel loopt dit al snel op naar €9.500 per nacht. 

9. Port of Gustavia – St. Barts 

St. Barts is een groene Caraïbische parel omringd door azuurblauw water. In de haven is plek voor 15 superjachten. Er mag niet meer bijgebouwd worden om het pittoreske haventje authentiek te houden en daarom is de jachthaven er echt een voor de echte elite. Per dag betaalt u gemiddeld €500, tijdens de feestdagen loopt dit op naar €13.000 per nacht. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.