Top 5 trends in vloeren in 2019

Er gebeurt weer van alles op vloerengebied in 2019! De mogelijkheden op het gebied van vloeren en vloersoorten worden elk jaar groter. De keuze uit creatieve vloersoorten is ook in 2019 weer groter dan het jaar ervoor. Maar wat zijn dé echte trends op vloergebied dit jaar. We stellen een top vijf voor jou samen van vloersoorten die het in 2019 goed doen. Doe er je voordeel mee en kies dit jaar ook voor een nieuwe, trendy vloer waar je jarenlang mee vooruit kunt!

1. De klassieke houten vloer

Vloeren met een klassieke, natuurlijke uitstraling zijn in 2019 helemaal in. Dit geldt specifiek voor houten vloeren. Hout zorgt voor een warme, gezellige en sfeervolle uitstraling. Deze uitstraling maak je compleet door te kiezen voor een afwerking van de houtvloer met klassieke plinten. Naast gebruik van klassieke plinten kun je hout ook in de rest van het interieur op bepaalde plekken laten terugkomen. Zoals in houten ornamenten op het plafond of aan de muur. Op die manier wordt het interieur echt één geheel en een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen!

2. Vloeren met mozaïekpatronen

In 2019 zijn vloeren met daarin mozaïekfiguurtjes en -patronen verwerkt, behoorlijk gewild, aldus trendwatchers. Veel woningeigenaren aarzelen om dit mozaïekvloeren te leggen, omdat deze denken dat deze druk kunnen overkomen. In de praktijk valt dit echter mee. Sterker nog: mozaïekvloeren komen juist eigentijds en hip over, maar passen ook prima bij een traditioneel ingerichte badkamer. Daarbij is er op het gebied van vloermozaïek keuze uit tal van kleuren, soorten, maten en vormgeving. Er is altijd wel een mozaïekvloer te vinden die én hip is én aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren.

3. Fraaie houtlook in de badkamer

Erg populair dit jaar zijn badkamervloeren met een houtprofiel. Vaak betreft het houtachtige kunststof vloeren die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Het effect van houtlook is navenant: hout geeft rust, een vertrouwd gevoel om komt gezellig en huiselijk over. Zeker in de badkamer, waar je even heerlijk wilt ontspannen, is houtlook dan ook ideaal voor de beleving.

4. Back to basic: de goede, oude vloerbedekking

Terug naar de traditionele vloerbedekking mag in 2019 weer. Beter gezegd: het plaatsen van vloerbedekking cq. vloertapijt, in plaats van parket, laminaat of tegelwerk, is een van de grootste trends in 2019. Vloerbedekking is ideaal voor mensen die vaak last hebben van koude voeten of bang zijn dat ze op laminaat uitglijden. Daarnaast ademt vloerbedekking een sfeer van huiselijkheid en intimiteit die je met een traditionele parketvloer niet – of in elk geval minder – snel bereikt.

5. Kies voor contrasterende kleuren

Kleurcontrasten zijn helemaal trendy in 2019. Dat geldt niet alleen voor meubilair, behang en verfeffecten, maar zeker ook voor vloeren. Met name vloeren met contrasterende zwart-wit patronen zijn fijn. Dit soort vloeren ziet er lekker eigentijds uit, maar zijn daarnaast ook een duurzame keuze. Het gebruik van contrasten in het interieur is namelijk een tijdloze en dus veilige keuze.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.