Hoe vind je de beste hosting provider?

Een goede website is cruciaal voor ieder bedrijf dat zich succesvol en professioneel wilt neerzetten. Een website die er net en professioneel uitziet trekt meer klanten en geeft vertrouwen. Maar niet alleen het design is belangrijk: hosting is een onderdeel dat vaak vergeten wordt. Men gaat ervan uit dat de meest goedkope optie ook wel goed zal zijn, maar dit kan voor grote problemen zorgen. Een website moet immers goed bereikbaar zijn en niet continu platliggen. Ook wordt beveiliging steeds belangrijker nu het aantal hacks dagelijks groeit. Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een hosting bedrijf? Lees hier 10 tips!

Kies de web host die jouw bedrijf nodig heeft

Denk eerst na over wat jouw bedrijf nodig heeft in een web host. Als je van plan bent een interactieve website te maken met veel video’s of waarop gebruikers zich kunnen registreren, heb je andere opties nodig dan wanneer je een simpeler website wilt.

Kies het juiste pakket

Gedeelde hosting is een populaire keuze voor nieuwe bedrijven, maar kan je website trager maken. Vaak is een Virtual Private Server (VPS) een iets duurdere, maar wel betere optie.

De juiste hoeveelheid bandbreedte

De hoeveelheid bandbreedte is belangrijk voor de bereikbaarheid van je website. Als je deze te laag kiest, zal je website minder snel laden. Een nieuwe website heeft nog niet veel bandbreedte nodig, maar hou ruimte voor groei. Let er op dat een hosting bedrijf niet ineens meer rekent voor meer bandbreedte, mocht dat nodig zijn.

Lees de voorwaarden

Een stap die veel mensen overslaan, maar toch heel belangrijk kan zijn. Je weet maar nooit voor wat voor verrassingen je komt te staan in de kleine lettertjes. Vaak zijn hier ook de voorwaarden te vinden voor als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over de service en je geld terug wilt vragen.

Let niet te veel op de prijs

Zo goedkoop mogelijk is natuurlijk verleidelijk, maar goedkoop is vaak duurkoop. Je kunt te maken krijgen met slechte servers, een website die niet laadt en klantenservice die te wensen overlaat. Ga dus niet direct voor de meest goedkope optie.

Lees recensies

Zoek naar recensies van de bedrijven die je op het oog hebt. Het is vooral interessant om te letten op terugkerende klachten of problemen waar gebruikers tegenaan lopen. Ook kun je zien hoe het bedrijf reageert op deze klachten, en wat het doet om problemen op te lossen.

Pas op met de nieuwste bedrijven

Veel nieuwe bedrijven stunten met hun prijzen in de hoop meer klanten aan te trekken. Het probleem met deze starters is vaak dat zij nog niet de capaciteit hebben om zo veel klanten tegelijk met succes te hosten en de websites draaiende te houden. Kies dus liever voor een bedrijf met wat meer ervaring.

Vraag naar de beveiliging

De gegevens van je klanten moeten goed beschermd zijn. Zorg dat jouw website een SSL certificaat heeft om zeker te zijn van de veiligheid van transacties.

Ken het backup systeem

Ieder hosting bedrijf hoort een degelijk backup systeem te hebben in geval van nood. Dit kan zijn dat je website er uit ligt, of bepaalde gegevens ineens verdwenen lijken te zijn. Om te voorkomen dat je data niet meer terug te vinden is, vraag je van tevoren naar het backup systeem. Mocht dit onvoldoende zijn, dan is het beter om een andere web host te zoeken.

Test de klantenservice

Kijk altijd naar de mogelijkheden in klantenservice. Zijn ze snel en 24 uur bereikbaar? Kun je op verschillende manieren contact met ze opnemen? Het is ook handig om dit te controleren en uit te proberen voordat je met een bedrijf in zee gaat, zodat je in noodsituaties niet voor een dichte deur komt te staan.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.