Top 5 trends in auto modificaties in 2019

Tweeduizendnegentien kan wel eens het jaar van de wraps en de klassiekers worden. Dat is althans een van de voorspellingen die Jordan Clarke, oprichter van SlammedUK en organisator The Gravity Show, eind vorige maand voorstelde aan Redbull.com.

Wraps of verf?

De autoverpakking is al langer populair. Sterker nog: Sinds het show seizoen 2017 groeit deze industrie zienderogen en wereldwijd. Een belangrijke reden is uiteraard het grote prijsverschil met een verfbeurt, die ongeveer ergens tussen de 500 en de 5000 euro duurder is dan een wrapping. Tegelijk nemen de mogelijkheden van wraps toe: er zijn meer kleurenkeuzes, afwerkingen en (digitale) aanpassingsmogelijkheden dan voorheen. Ook Clarke zelf liet zich verleiden om zijn SlammedUK R8 in een nieuw, digitaal ontwerp te wikkelen naar aanleiding van de nieuwste Gravity Show in juli. Toch voorspelt hij tegelijk dat schilderwerk ver van dood is. Het blijft net iets persoonlijker en de kenner ziet het daarom best weer furore maken in 2019. 

Gepersonaliseerde platen

Nog een blijver uit 2018 is de gepersonaliseerde nummerplaat. Ook in 2019 blijft dat volgens Clarke een van de eerste mods die de liefhebber zal ondernemen. Als je zoveel moeite doet en geld uitgeeft om je auto te personaliseren, dan hoort de aangepaste nummerplaat daar gewoon bij. 

Gepolijste wielen

Voor Clarke bepalen de wielen het uiterlijk van de auto. Het is alvast de eerste modificatie die hijzelf zou overwegen. Daarbij valt dit jaar vooral de opkomst van gepolijste wielen op, in verschillende varianten, met meer of minder volledig polijstwerk. 

Driftwelving

Voor de liefhebbers van het driften staat in 2019 1 welbepaalde modificatie bovenaan de lijst: de wielwelving. Hierbij wordt de hoek van de achterwielen zodanig gewijzigd dat hij optimaal wordt voor het driften (d.i. dwars door de bocht sturen). Met name in de USA valt de trend Clarke op, maar ook in het UK en Europa maakt hij opmars in de showrooms. De look die deze wielmontage oplevert, is dan ook erg spectaculair en kan het bovendien effectief eenvoudiger maken om zijwaarts te rijden. 

Klassiekers

Als er in 2019 echter 1 trend echt doorzet, dan is dat wel de opgang van de klassieke auto. Voor Clarke wordt het almaar duidelijker: naast de gloednieuwe wagens is de oudere, old school generatie steeds populairder bij tuners. De voldoening is dan ook groot wanneer je zo’n vroege “oldtimer” de moderniteit kunt binnenloodsen. Clarke ziet de klassieke voertuigen daarom meer en meer verschijnen tijdens de grote autoshows, zonder dat ze zich daarbij tot een specifiek genre beperken: “Terwijl de nieuwere auto’s altijd een groot deel van de gemodificeerde autowereld in het Verenigd Koninkrijk zullen behouden, komen de klassieke voertuigen terug en ze zullen dat blijven doen. Ze duiken op bij elke show waar we naartoe gaan, in alle genres.” De scene van de klassiekers is ondertussen met andere woorden zo groot geworden dat ze niet snel meer zal verdwijnen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.