De 10 mooiste steden van de wereld

We reizen wat af vandaag de dag. Iedereen reist naar de meest afgelegen plekken in de wereld en stedentrips zijn immens populair dankzij de lage prijzen voor vliegtickets en weekend trips. Als je graag een stad bezoekt om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de stad en zijn omgeving of van de prachtige architectuur of de levendige sfeer, dan horen de volgende steden zeker op je lijstje.

Venetië 

Venetië is een stad van ongeëvenaarde schoonheid en is onsterfelijk gemaakt in tal van films, kunstwerken en literatuur. De stad zelf is één groot museum en elk plekje is fotogeniek. De prachtige kanalen weerspiegelen de middeleeuwse en renaissance paleisjes en de hoeveelheid kunstschatten in de kerken en musea is overweldigend. Zeker buiten het drukste toeristenseizoen is de ervaring van schoonheid maximaal, maar ook als het druk is zijn de minder toeristische straatjes een lust voor het oog.

Rio de Janeiro

OK, het ligt voor ons Nederlanders of Vlamingen niet naast de deur, maar als je dan toch naar Brazilië gaat, dan mag Rio de Janeiro zeker niet op je reis ontbreken. De bergen en de zee vormen een prachtige mix van natuur en stadsleven die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. De Suikerbroodberg, het beroemde Jesus beeld en de stranden zijn maar een paar van de grootste attracties. 

 Florence

Je zou makkelijk een top 10 lijst kunnen maken met louter Italiaanse steden. Op deze lijst voldoen er zeker drie, waarbij Florence Rome (zie verderop) ruimschoots verslaat. De stad is één groot museum van de Renaissance met een erfgoed van chique paleizen en musea met onvervangbare kunst. Het Uffizi-museum, de Dom, ontelbare kerken, schitterende torens en het  prachtige uitzicht vanaf de omliggende heuvels. Een stad om weken te verblijven en van de ene in de andere verbazing te vallen.

Praag

Praag is al een populaire bestemming voor een weekend trip, maar we zijn niet verbaasd als deze stad het nog veel drukker zal krijgen. De bekendheid begint steeds meer te groeien en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de prachtige monumenten in deze Tsjechische stad. Praag is vooral bekend als de “Stad van de Torenspitsen”. Dit is bijvoorbeeld goed te zien vanaf de Petrinheuvel. Dit is een heuvel die net buiten het centrum van Praag ligt. Bovenop de heuvel heb je de Petrínská rozhledna; een replica van de IJffeltoren van Parijs. Deze toren kun je in en helemaal bovenin heb je een prachtig uitkijkplatform. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.